Falfűtés

Egyszerű, gyors telepítés, akár 1 nap alatt!

Jobbfólia falfűtés rétegrend

Megfelelő előkészület esetén, akár már 1 nap is kivitelezhető egy ingatlan falfűtése. Első lépésként egy megfelelően kialakított gipszkarton szerkezet kiépítése szükséges, majd ezt követően tudjuk telepíteni a fűtési rendszerünket. A falfűtést azon ügyfeleink szokták választani, akiknek szükségük van kiegészítésre, bizonyos helyiségekben extra fűtésre van szükségük. Ilyen lehet egy mellékhelyiség, egy kamra, vagy akár egy fürdőszoba is. Az az általánosítás pedig ne zavarjon meg senkit, hogy a meleg levegő felfele száll. Azáltal, hogy ez a technológia egy infra sugárzó fűtés, minden helyiségben egyenletes eloszlású lesz a hőmérséklet.

Az infrafűtőfólia alapú falfűtés még kevésbé elterjedt, mint a hasonló elven működő padlófűtés, azonban egyszerű telepíthetősége és egyedi előnyeinek köszönhetően egyre közkedveltebb többek között Magyarországon és Európában is. Leginkább költséghatékonysága, könnyű kivitelezhetősége, energiatakarékossága és az egyedi igényekhez történő alkalmazhatósága miatt ajánljuk ügyfeleinknek.

Az infrafűtés alapvető különbsége a megszokott rendszerekkel szemben az energiában rejlik. A falfűtési rendszer nem vizet keringet, hanem elektromos áram segítségével kezdi el a megfelelő hőfok kialakítását. Az infrafűtőfólia technológia előnye, hogy egyenletesen melegíti fel az adott teret, így kiküszöbölve a radiátoros és konvektoros fűtési rendszerek működéséből fakadó kellemetlenségeket. Megújuló energiára épülő otthoni energiatermelés, például háztartási méretű kiserőmű, megléte esetén a Jobbfólia falfűtési rendszere teljesen tiszta energiával is működtethető.

Az infrafűtőfólia használatát, mint falfűtés megoldást különösen ajánljuk olyan helyiségekben, ahol szükség van kiegészítő fűtési megoldásra, például egy mosdó, kamra vagy fürdőszoba esetében, de a rendszer kiválóan helytáll egész lakás vagy ház fűtéskorszerűsítése esetén is, ahol nincs tervben komplett felújítás. Ilyenkor a gyakran használt terekre érdemes koncentrálni, ahol a beépített falfűtés jóvoltából kellemes hőmérsékletet érhetünk el, akár a többi, meglévő fűtési rendszer megléte mellett is. A modern falfűtés emellett önállóan, egyedüli fűtésrendszerként is költséghatékony, hatékony és biztonságos megoldás.

Rétegrend falfűtés esetén

Jobbfólia falfűtés rétegrend

FALFŰTÉS

  • Gipszkarton
  • JOBBFÓLIA
  • Hőtükör
  • Oldalfal

Kérdése van? Szakértő kollégánk visszahívja Önt!

A Jobbfólia infrafűtőfólia falfűtésként történő alkalmazása és telepítése rendkívül egyszerű, nincs szükség teljes átalakításra, szerkezeti bontásra. A tervezés során ügyelni kell a megfelelő rétegrend tartására, mivel ez biztosítja a rendszer helyes működését és védelmét. Csővezeték rendszerrel vagy fűtőközponttal sem kell számolni, hiszen a technológia az elektromos hálózatból érkező árammal működik. A rendszer előnye, hogy a telepítés könnyen megoldható, és nincs szükség karbantartásra, hasonlóan az infrafűtőfóliával kiépített  mennyezet- és padlófűtéshez. A Jobbfólia infrafűtőfólia falfűtésként történő alkalmazása és telepítése rendkívül egyszerű, nincs szükség teljes átalakításra, szerkezeti bontásra. A tervezés során ügyelni kell a megfelelő rétegrend tartására, mivel ez biztosítja a rendszer helyes működését és védelmét. Csővezeték rendszerrel vagy fűtőközponttal sem kell számolni, hiszen a technológia az elektromos hálózatból érkező árammal működik. A rendszer előnye, hogy a telepítés könnyen megoldható, és nincs szükség karbantartásra, hasonlóan az infrafűtőfóliával kiépített  mennyezet- és padlófűtéshez.

 

Mikor érdemes infrafűtés alapú falfűtés mellett dönteni?

  • Új, környezetbarát és energiatakarékos ház építése esetén hiszen a gáz bevezetése és a hagyományos fűtésrendszer kialakítása nagyobb költségeket eredményezne.
  • Ha az Ön számára elengedhetetlen a padló- és falfűtés által nyújtott komfortérzet és az egyenletes hőfok otthona összes sarkában.
  • Ha Ön egészséges fűtési megoldást keres, amely nem eredményez szálló port a tradicionális rendszerekkel ellentétben.
  • Ha az Ön otthonában szükség lenne egy kiegészítő fűtési megoldásra a hűvösebb helyiségekben.
  • Ha Ön könnyen kezelhető és beszerelhető fűtési megoldást keres.
  • Ha szeretne egy olyan megbízható rendszert, amelynek nincs szüksége karbantartásra és hosszú távú megoldást nyújt problémáira. 

Tévhitek a falfűtéssel kapcsolatban: 

A falfűtés miatt megrepedhet a vakolat – HAMIS

Gyakran ismételt aggodalom, hogy a falfűtés miatt megrepedhet a vakolat, ami megnöveli és folyamatossá teszi a festésre szánt költségeket. A Jobbfólia infrafűtőfóliájának nincs olyan hatása, aminek következtében a vakolat megrepedhet. Ha mégis megtörténik, az sokkal inkább az épületek természetes elmozdulása vagy a gyengébb minőségű vakolat miatt következhet be. 

A falfűtés egészségtelen, mert keringteti a port – HAMIS

Ahogy az infrafűtőfólia alapú mennyezet- vagy padlófűtés esetében sem, úgy a Jobbfólia falfűtésnél sem igaz az, hogy a rendszer szálló port okoz. Pont az ellenkezője az igaz. A hagyományos fűtési megoldások a levegő keringtetésén keresztül melegítik fel otthonunkat, miközben az infrasugárzás a testeket és a bútorokat fűtik fel, amik aztán leadják a hőt. Így nem keletkezik olyan légmozgás, ami miatt a por elemelkedne a felszínekről. 

Varázsoljon igazán "egészséges-meleget" magának a JOBBFÓLIA segítségével!

Díjmentes fűtésterv

Pin It on Pinterest