Infrafűtés Blog

2022-ben még elérhető az otthonfelújítási támogatás

2022 jan. 17. | Infrafűtés

2021 januárjában kiírásra került egy lakásfelújítási támogatás, mely 6 Millió forintos lakásfelújítás esetén 3 Millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Ha tehát a maximális 3 millió forintot meg szeretné kapni, akkor ehhez egy 6 millió forintos felújítást kell elvégeztetnie. Vagyis legalább 6 millió forintosat, mert ennél nagyobb összeget is elkölt, de 3 millió forintnál többet ekkor sem kaphat vissza.

Ha a teljes felújítás kevesebbe került mint 6 millió forint, akkor ennek az alacsonyabb összegnek a fele lehet a támogatás. Ha tehát te 4 millió forintot költött felújításra, akkor legfeljebb 2 millió forintot kaphat vissza támogatásként.

Érdemes megfontolnia, mekkora támogatást szeretne, mert azt csak egyszer igényelheti. Ha most úgy gondolja, hogy 2 millió forintból is megvan, és ebből visszakap 1 millió forintot, akkor később a maradék 2 millió forintot nem veheti igénybe egy újabb felújítással.

Arra viszont nincs korlát, hogy milyen hosszú ideig tarthat a felújítás. A támogatás 2022. december 31-ig igényelhető, de nincs meghatározva, hogy mennyi időn belül kell elvégeztetni a teljes felújítást.

A számlákat tehát gyűjtögetheti hosszabb időn át is, de arra mindenképp figyeljen, hogy a támogatásra az igénylésedet az utolsó számla kifizetésétől 60 napon belül be kell adnia. A végdátumba és ebbe a 60 napos korlátba bele kell férnie.

A tavalyi évben több ügyfelünk is élt ezzel a lehetőséggel így, ha Ön is lakásfelújításban gondolkodik és már gondolkodott a támogatás igénylésén mindenképpen javasoljuk az Ön számára, hogy kalkulálja bele fűtése korszerűsítését is.

Kérje személyre szabott ajánlatunkat és ingyenes fűtéstervezésünket!

 

Pin It on Pinterest