Mennyezetfűtés

Egyszerű, gyors telepítés, akár 1 nap alatt!

Jobbfólia mennyezetfűtés rétegrend

Megfelelő előkészület esetén, akár már 1 nap is kivitelezhető egy ingatlan mennyezetfűtése.

Első lépésként egy megfelelően kialakított gipszkarton szerkezet kiépítése szükséges, majd ezt követően tudjuk telepíteni a fűtési rendszerünket.

A mennyezetfűtést azon ügyfeleink szokták választani, akiknek kevés a szabad felület a padlón, és nem megoldható a megfelelő hőmérséklet előállítása az ingatlanban. Ez lehet akkor, ha sok a bútor, ami az önszabályzó rendszer működését korlátozná.

Az az általánosítás pedig ne zavarjon meg senkit, hogy a meleg levegő felfele száll. Azáltal, hogy ez a technológia egy infra sugárzó fűtés, minden helyiségben egyenletes elosztású lesz a hőmérséklet.

Az infrafűtőfólia alapú mennyezetfűtés még kevésbé elterjedt, mint a hasonló elven működő padlófűtés, azonban könnyű telepíthetősége és egyedi előnyeinek köszönhetően egyre népszerűbb többek között Magyarországon és Európában is. Leginkább költséghatékonysága, könnyű kivitelezhetősége, fűtési potenciálja és az egyedi igényekhez történő alkalmazhatósága miatt ajánljuk ügyfeleinknek.

A megfelelő meleg otthont biztosító Jobbfólia mennyezetfűtés nem vizet keringtet, nincs cső vagy csővezeték, hanem rögtön a beérkező elektromos áram segítségével kezdi el a sugárzó fűtést, ezért sokkal gyorsabban melegíthetjük fel otthonunkat, nagyobb komfortérzet mellett. Az innovatív elektromos fűtési módszer egyre népszerűbb, hiszen nyaralókba, házakba, lakásokba vagy akár konténerházakba is gyorsan, komolyabb szerkezeti vagy építészeti beavatkozás nélkül telepíthető. Lakásfelújítások esetében sok esetben sokkal egyszerűbb a tetőszerkezetbe telepíteni az innovatív infrafűtőfóliát, mint a padlóba.

Bármilyen, a belsőépítészetben alkalmazandó tetőszigetelés alá biztonságosan és gyorsan, szerkezetszintű visszabontás nélkül telepíthető a mennyezetfűtés új generációjának számító Jobbfólia, azonban a megfelelő rétegrendre ebben az esetben is oda kell figyelni. Ha új házat vagy otthont tervezünk, érdemes előzetesen számításba venni a lámpakiállásokat, illetve érdemes helyiség szinten is szétbontani a rendszer irányítását.

Mivel a rendszer a hőátadásra épül, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő védelemmel, védőrétegekkel telepítsük. Ezzel egyrészről védjük a fóliát a sérülésektől és a vizesedéstől is, ugyanakkor biztosítjuk a mennyezetfűtés biztonságos működését is. Mivel különböző burkolatok különböző hőtani tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért mindenképpen fontos, hogy a rétegrend is az egyedi kívánalmak szerint kerüljön kialakításra, éppen ezért fontos minden esetben a szakértők által végzett telepítés.

Az infrafűtőfólia technológiájának egyedi működése miatt nincs szálló por, így sokkal egészségesebbnek is mondható, mint a tradicionális rendszerek, amik a meleg levegő keringetésére épülnek.

Rétegrend mennyezetfűtés esetén

Jobbfólia mennyezetfűtés rétegrend

MENNYEZETFŰTÉS

  • Födém
  • Szigetelés
  • Hőtükör
  • JOBBFÓLIA
  • Gipszkarton tartó szerkezet
  • Gipszkarton

Kérdése van? Szakértő kollégánk visszahívja Önt!

Tévhitek a mennyezetfűtéssel kapcsolatban:

A meleg levegő felfelé száll, ezért nem jó megoldás a mennyezetfűtés – HAMIS

A mennyezetfűtési rendszerek napjaink egyik legdinamikusabban terjedő fűtési megoldás. Az infrafűtőfólia alapú mennyezetfűtés ezen rendszereknek is az egyik leginkább költséghatékonyabb és modernebb változata. Sok kritika éri ugyanakkor amiatt, mert a lakosság nagy része hozzászokott a tradicionális fűtési rendszerekhez és azok működéséhez. „A meleg levegő felszáll, így a mennyezetfűtés alkalmatlan a helyiségek felfűtésére”. Természetesen az állítás hamis, hiszen az infrafűtőfólia az infrahősugárzás alapján működik, a közelében lévő testeket melegíti fel, amik aztán továbbadják a hőt. Semmi köze sincs tehát a telepítés módjának és helyének ahhoz, hogy milyen hőmérséklet érünk el otthonunkban.

A mennyzetfűtés egészségtelen – HAMIS

Egyik hamis általános vélekedés, hogy a mennyezetfűzés, ahogy a fali- és padlófűtés is, elemeli a port a tárgyakról, így azokat könnyen belélegezhetjük és egészségkárosodást szenvedhetünk. A mennyezet fűtése esetén a hő sugárzással terjed, így a környező felületeket melegíti fel és azok adják le a hőt. Így mondhatjuk, hogy az állítás ellenkezője az igaz: az infrafűtés kifejezetten védi az egészséget, hiszen pont hogy nem mozgatja a porszemcséket. A sokat védett tradicionális fűtési rendszerek és egyéb, a levegő keringetését eredményező fűtési megoldások ezzel szemben kifejezetten árthatnak a légzési panaszokkal küzdők egészségének. További érv a Jobbfólia infrafűtőfólia mellett, hogy a hő egyenletesen oszlik szét a lakásban vagy otthonunkban, így jelentősen csökkenthetjük a felfázás miatt kiesett értékes időt. A Jobbfólia minden szempontból egy ideális, modern és hatékony megoldás!

Varázsoljon igazán "egészséges-meleget" magának a JOBBFÓLIA segítségével!

Díjmentes fűtésterv

Pin It on Pinterest