Infrafűtés Blog

Az Infra panel és az Infra fűtőfólia közti különbségek

2021 okt. 11. | Infrafűtés

Amikor infra fűtésről beszélünk sok ember számára az infrapanelek jutnak eszükbe, és bár az infrafűtés technológiája és működése ugyanaz, vagyis a hősugárzás elve, mégis van némi különbség a két fűtési megoldás között.

A hősugárzás elve azt jelenti, hogy a fűtést kibocsájtó tárgy infravörös sugarakat szór szét, amelyek a molekulák és atomok rezgésének köszönhetően elektromágneses energiát termel. Ezek felmelegítik a testeket és a tárgyakat, melyek így jobb hőtartást biztosítanak a szobában, mint például egy keringetős rendszer esetében. Ezt szokták a nap sugárzásához is hasonlítani, és jótékony hatása is a napsütéshez hasonlítható. Az infrafűtés másik előnye, hogy az asztmás és allergiás betegek számára pozitív hatású, hiszen nem keringeti a helyiségben levő levegőt így kevesebb por száll a levegőben, mint a hagyományos radiátoros fűtés esetében.

Napjainkban egyre elterjedtebbek az infrafűtés megoldások, ennek egyik legismertebb módja az infrapanel.

Az infrapanel általában viszonylag kis méretű szemcsés tábla, mely elektromos árammal működik, és mennyezetre vagy falra helyezhető. Négyzetméter ára körülbelül 25-50.000Ft.

Egy infrapanel esetében a fűtőtestet úgy kell elhelyeznünk, hogy „rálásson”, és a hatósugarába essen a fűteni kívánt területre, ez kissé behatárolja annak lehetőségét, hogy teljesértékű fűtésként üzemeltessük, így sokan csak kiegészítő megoldásként használják.

Az infra fűtőfólia egy 0,38mm vastagságú fólia, mely a fűtőpanellel ellentétben burkolat alá rejthető, így sokkal elegánsabb megoldásnak bizonyul, nem beszélve arról, hogy az elhelyezésnél szakemberek véglegesítik a fűtési rendszert, így felhasználóként nem kell arra ügyelnünk, hogy vajon jól helyeztük-e el a fűtőtestet. A fűtőfólia nem csak a mennyezeti vagy fali fűtést, de a padlófűtést is biztosítani tudja. Négyzetméterenkénti ára, még a fűtéstervezéssel és beszereléssel sem haladja meg a 20.000 Ft-ot.

Az infrafűtéshez használt fűtőfólia szintén elektromos árammal működik, így napelemmel párosítva teljesen ingyenes fűtést érhetünk el.

Önnek is szívesen kidolgozzuk a lakására szabott egyedi konstrukciót, amennyiben érdekli ez a díjmentes lehetőség keresse fel irodánkat telefonon vagy az alábbi linken töltse ki erre vonatkozó űrlapunkat.

Ingyenes Fűtésterv kérése

 

Pin It on Pinterest