Infrafűtés Blog

5 ok, amiért érdemes infrafűtést választani gázfűtés helyett

2022 máj. 9. | Infrafűtés

Egy építkezés vagy lakásfelújítás esetén az ember elgondolkodik azon, illetve mérlegre teszi azokat az információkat, amiket a különböző fűtési rendszerekről szerzett. Melyik a legideálisabb? Melyik a legköltséghatékonyabb? Melyikkel nyerek a legtöbbet? Ezekre a kérdésekre szinte mindenki keresi a választ, amikor döntést kell hoznia a technológiákat illetően.

A következőkben kiválasztunk 5 szempontot és megvizsgáljuk, hogy ezeknél a pontoknál hogyan győzedelmeskedik az infrafűtés a gázfűtés felett.

OLCSÓBB KIALAKÍTÁS

Az infrafólia beépítése nem egy bonyolult történet. Az eszközök mennyisége és ezáltal az összköltségük is, ami a rendszer működéséhez szükségese, igencsak kedvezőbbek, mint egy gázfűtésnél. A gázfűtés beszerelése az elejétől a végéig akár milliós tétel is lehet, ellenben az infrafólia beépítése nagyságrendekkel kevesebb.

Olcsóbb kialakítás

EGYSZERŰBB BEÉPÍTÉS ÉS FENNTARTÁS

Az infrafólia beépítése végtelenül egyszerű, és nincs szükség hozzá építési engedélyre sem. A fóliát leterítjük az aljzatra, majd ráfektetjük a burkolatot, ami lehet parketta, de akár kerámiaburkolat is. Majd a fóliához csatlakozó vezetékeket a vezérlőközponthoz, azt pedig az áramhálózatba kötjük és már működik is a rendszer. Ezeken felül pedig az infrafűtés nem igényel karbantartást, így nincs fenntartási költsége sem.

Ha viszont megvizsgáljuk a gázfűtés technológiáját, ez építési engedélyköteles, fúrással, faragással, véséssel, kosszal és építési törmelékekkel jár. Ezen kívül rengeteg elemből tevődik össze, aminek az összköltsége sokszorosa az infrafűtésének (gázkazán, csövek, tégla és építőanyagok a kémény megépítéséhez, fűtésszabályozók, stb…). A gázfűtés minden évben karbantartást igényel, hiszen a kéményeket tisztítani kell, és néha a kazánt rendbe kell tenni, amihez csak a gázszerelő ért, ez pedig igen költséges lehet a számunkra.

Egyszerűbb beépítés és fenntartás

GAZDASÁGOS MŰKÖDÉS

No ez kissé pontosítandó: akkor gazdaságosabb, ha saját magunk megtermeljük az ehhez szükséges áram mennyiségét. Mert ha az áramszolgáltatótól vesszük igénybe a fűtéshez szükséges energiát, nem valószínű, hogy jobban jövünk ki vele, mint a gázfűtéssel. No de ha mondjuk napelem van a házunkon, igencsak lecsökkenthetjük a fűtésszámlánkat.

Gazdaságos működés

A JÖVŐ TECHNOLÓGIÁJA

Környezettudatosság szempontjából az energiák eltárolása manapság igen fontos szerepet kap. Az, hogy nem gázt használunk, támogatja az energiaprojektet, miszerint a jövő otthonában az elektromos áramot megújuló energiaforrások felhasználásával állítsuk elő. Az infrafólia elektromos áramot vesz igénybe, ezáltal támogatja az energiaprojektet, így környezettudatos és segít javítani a Föld ökológiai állapotát.

A jövő technológiája

KIS LAKÁSOKNÁL ELŐNYÖS

Ha nem egy 100 nm-es lakásban vagy házban élünk, amit igencsak jól be kell fűteni, sokkal egyszerűbb, ha az infrafűtést választjuk. Egy olyan épületben, aminél az égéstermék elvezetése szigorú szabályokhoz van kötve, nem érdemes gázfűtésben gondolkodni, mivel van egy egyszerűbb megoldás, amivel megkímélhetjük magunkat az ilyen és ehhez hasonló prolémáktól.

Kis lakásoknál előnyös

Úgy gondolja, megéri beépíteni az Infrafólia rendszert? Forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

+36 70 276 7343
info@jobbfolia.hu

Pin It on Pinterest