Infrafűtés Blog

Ami eddig luxus volt most a költséghatékonyabb megoldás

2022 szept. 26. | Infrafűtés

A padlófűtés az Ókorban ismerték már és alkalmazták. Természetesen nem ugyanolyan volt, mint a napjainkban, de részben hasonlított rá és akkoriban is elég hatékony módszer volt. Egy összetett rendszerről beszélünk, amihez elengedhetetlen egy szakmabeli munkája. Nem is engedhette meg akárki, hogy ilyenre tegyen szert, hiszen eszméletlen árakon mozgott. A gazdag háztartásbeliek is csak a gyakran használt szobákban alkalmazták.

Hogyan is működtek az Ókorban?

A melegvizet úgynevezett hipokuasztummal termelték elő.

Ennek a részei:
– fűtőkamra (kemence),
– dupla padló burkolat (a két réteg között áramlott a meleg),
– falba épített szellőző nyílások

Annyira fel is tudott melegedni, hogy az ottaniaknak papucsot kellett mindig viselniük, hogy nehogy leégjen a talpuk.

Ami eddig luxus volt most a költséghatékonyabb megoldás

Mennyezetfűtésről akkoriban

1930-ban jelent meg Angliában. Födémbe be betonoztak acélcsöveket. A második világháború után vált népszerűvé, igen ám a használói rettentő rosszul is lettek tőle.

Magyarország és a padlófűtés

Nálunk az 1980-as években lett híres, de akkor már műanyagcsöveket használtak. Ennek örömére télen is nyugodt szívvel engedhették a gyermekeket, hogy játszanak és üljenek a földön.

Elektromos padlófűtés

Telepítése gyors egyszerű volt, mindemelett komfortos meleget is biztosított használójának. Itt megjelent már a szobák különféle hőmérséklet szabályozása. Már a kész padló alá is könnyen észrevehetetlenül lehet beépíteni.

Napjainkban az infrafűtés

Csökkent a fogyasztás (olcsóbb az infrafűtéssel fűteni), és ami az allergiában szenvedőknek egy jó hír, hogy ennél a padlófűtésnél nem tud kialakulni szállópor. Így a kellemetlen asztmás tünetektől nem, vagy kevésbé kell tartani. Az infra nem keringeti a levegőt, nincs légmozgás, sugárzással melegít, úgy mint a Nap.

Padlófűtés

Régen természetesen rengeteg káros és drága megoldás volt arra, hogy meleget teremtsen az ember a házában, viszont mára már olyan fejlett a társadalom, hogy ez már a legjobb megoldás, amit csak ajánlhatunk. Hiszen mai világban szinte már költséghatékonyabb, a mostani árazások végett. Nem mellesleg számtalan jótékony hatása is van s szervezetre.

Úgy gondolja, megéri beépíteni az Infrafólia rendszert? Forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

+36 70 276 7343
info@jobbfolia.hu

Pin It on Pinterest