Infrafűtés Blog

Az elektromos fűtés olcsóbb és környezetbarátabb megoldás, mint a gázfűtés

2022 aug. 29. | Infrafűtés

Gáz vagy villany fűtés olcsóbb? Vajon tényleg környezetbarát az elektromos fűtés? Melyik a legjobb fűtési rendszer?

A környezettudatosság népszerűsödésével, napjaink egyik legfoglalkoztatottabb kérdése, hogy melyik a legjobb fűtési rendszer. Számos tényező játszik közre a számunkra „legjobb fűtés” megtalálásában, és sok esetben pontosan a „számunkra” szón van csak igazán a hangsúly. Napjainkban rengeteg háztartásban alkalmaznak elektromos fűtőtesteket az egyes helyiségek, vagy akár az egész ház felmelegítésére.

Melyik a jobb fűtés?

Mennyibe kerül a gáz és az áram?

A rezsicsökkentés módosításával (2022.08.01) az eddigi költségarányok teljesen felborultak, hiszen az elektromos áram árát csak 2,5 szeresére, míg a gáz árát közel 7 szeresére emelték.

Fűtési teljesítmény elektromos áramnál: időegység alatt átadott energia. Mértékegysége: kWh. A villanyóránk is ezt méri, vagyis az egy óra alatt elfogyasztott energia kW mennyiségét. 2020-ban 1 kWh elektromos teljesítményért az „A” árszabás szerint lakossági fogyasztóknak kb. 41 Ft-ot kell fizetni. (Ez áramszolgáltatónként valamelyest eltérő lehet.)

Az elektromos fűtés gazdaságosabb megoldás

Sokan hiszik, hogy az elektromos fűtés drága technológia a berendezések magas ára miatt, ám ez valótlan feltételezés. Valójában fenntarthatóbb, költséghatékonyabb ráadásul kényelmesebb is, mint a gázfűtés, ugyanis hőszivattyúkon keresztül állítja elő a kívánt hőmérsékletet. Ráadásul az ilyen berendezéseknek minimális karbantartási igényük van, így feltétlenül érdemes őket telepíteni. Ugyanis gázfűtésnél soha nem beszélhetsz – esetleg álmodhatsz, 100% körüli hatásfokról. Jelenleg, 2022-ben, a legjobb kondenzációs gázkazán hatásfoka, amennyiben olyan lenne a rendszered, hogy a kondenzáció egyáltalán létre tud jönni, maximum a 92%-ot éri el. Minden más gázkészülék hatásfoka ennél lényegesen kevesebb.

Az elektromos fűtés igazán nagy pontossággal képes a hőmérsékletet szabályozni.

Melyik a jobb fűtés?

Az elektromos fűtés szennyeződésmentes. A központi fűtés rengeteg gázt termel, ezzel jelentős mértékben szennyezve a környezetet. Az elektromos fűtés egyáltalán nem bocsát ki semmiféle mellékterméket, így elkerülhetjük a környezetszennyezést. Más fűtési formákhoz képest nem termel füstöt, ami dugulásokat, vagy extrémebb esetekben tüzet is okozhatna.

Igyekeztünk minden kérdést megválaszolni, cikkünkben, de ha bármilyen kérdése maradt a témában, keressen fel minket bártan és minden további kérdésére választ adunk.

Amennyiben személyre szabott ajánlatot szeretne kapni, töltse ki űrlapunkat a díjmentes fűtéstervezéshez itt: https://jobbfolia.hu/dijmentes-futesterv/

 

Úgy gondolja, megéri beépíteni az Infrafólia rendszert? Forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

+36 70 276 7343
info@jobbfolia.hu

Pin It on Pinterest