Infrafűtés Blog

Az infrafűtés hatása a növényekre

2022 febr. 14. | Infrafűtés

Ki ne szeretné az év minden pillanatában élvezni a növények illatát és szépségét vagy a saját háza táján frissen termett zöldségek, gyümölcsök ízeit? Biztos vagyok benne, hogy minden embernek felüdülés, amikor leül egy gyönyörű télikertbe vagy kisétál az üvegházba és gyönyörködik a fejlődő palántákban, miközben türelmetlenül várja, hogy belekóstolhasson a maga által termelt friss zöldségekbe és gyümölcsökbe.

Aki jártas a kertészkedésben, az tudja, hogy a hideg időszakok veszélyesek lehetnek növényeinkre nézve. Ahhoz, hogy folyamatosan élvezhessük a nálunk lakó zöld csodavilágot, a házunkban vagy a házunkon kívül ki kell alakítsunk egy olyan környezetet, ahol biztosítani tudjuk nekik a megfelelő hőmérsékletet. A hidegben a legveszélyesebb az lehet, hogy a növények gyökere elfagy, emiatt az egyik legfontosabb, amire oda kell figyeljünk, a gyökerek védelme a hidegtől.

Milyen az ideális környezet a növényeink számára?

Mint tudjuk, a növények is igénylik a nap fényét. Amikor tavasszal vagy nyáron a bőrünkön érezzük a nap melegét, akkor a napból kiáramló infravörös sugarakat érzékeljük. Ez az, ami melenget minket. Ugyanígy a növények is felhasználják ezt a saját maguk számára. Felhasználják az infravörös fényt ahhoz, hogy nőjenek, terjeszkedjenek. Ha hideg időben is van egy infravörös forrásunk, akkor növényünk fejlődése nem fog télre megállni, hanem növekszik szépen tovább, így ugyanúgy gondoskodhatunk róluk télen is, mint az év bármely más időszakában.

Az infrafűtés hatása a növényekre

Honnan szerezzünk télire sok napfényt?

Napfényt ugyan nem tudunk zsákban raktározni, de van egy megoldás, amit ha használunk, kis zöld csodáink meg fogják hálálni azt. Az infrafűtés beépítése egy télikertbe vagy egy üvegházba igencsak megtámogathatja növényeink karbantartását és növekedését a hideg időszakokban is. A fűtőfóliák lehelyezése meggátolja, hogy palántáink gyökerei megfagyjanak. A szükséges mértékben melegen tartja őket, így átsegítve a növényeinket a téli időszakon. Illetve beltérben használva a fűtőfólia az infravörös fényt kibocsátva támogatja növényeink fejlődését, virágzását, hogy télen is csodaszép látványt nyújtsanak nekünk és hogy az év minden szakaszában megszakítás nélkül gyönyörködhessünk
bennük.

Infrafólia telepítése a télikertbe

Egyáltalán nem beszélünk bonyolult dologról. Hihetnénk, hogy rengeteg munkafázisból áll egy infrafólia telepítése, de egyáltalán nem erről van szó. A fóliát tekercsekben szállítjuk. Amikor a helyszínre érünk, csak lefektetjük őket, különböző réteget helyezünk rájuk, bekötjük pár vezeték segítségével az áramhálózatba és már melegíti is a belterünket a pár lefektetett infrafólia. Növényeink meg fogják hálálni a törődést, amit ezáltal kapnak tőlünk.

 

Pin It on Pinterest