Infrafűtés Blog

Bekapcsoljam a légkondit, vagy ne? Kihúzzam a telefon töltőmet, ha teljesen feltöltött már a telefonom?

2022 nov. 2. | Infrafűtés

Az árak folyamatosan emelkednek, ha a boltok polcaira tekintünk akkor nem ritka a 30%-40% vagy akár az 50%-os drágulás is. Ami pedig a rezsi árakat jelenti, aki nem haladja meg a 210 kw órát vagy pedig a 144 köbméter gáznak használatát nem haladják meg ők még a rezsi védett árat fizetik.

De milyen spórolási technikákat vethetünk be?

Rengeteg mindent lehetne mondani erről, egy nap se lenne rá elég, de ami nagyon fontos, azaz, hogy az, amivel a legtöbbet tudunk spórolni az a fűtés az ingatlanon belül. Például a mosás is, ha nem 60 fokon mosunk, hanem 30 akkor havi szinten olyan 8-10 kw-ot tudunk spórolni. Ami egy éves szinten azért eléggé drasztikus tud lenni. De a fűtés az, amivel nagy mértékben tudunk változtatni, ha 1-2 fokot is lejjebb engedünk, már jelentősen kevesebb lesz akár egy 10-20 %-kal a számla.

Mennyire zöld, ha kivezettetem a gáz a lakásból?

Manapság leinkább a megújuló energiákkal használatos annak tekintetéteben a zöld energia az nagyon jó és úgy gondoljuk, hogy abszolút praktikus megoldás. Nem mellesleg, ha a gázból többet fogyasztunk a kelleténél, mondjuk 7 és félszeres áron kapjuk, innentől kezdve a villamosenergiát kevesebb, mint a duplájáért. Adott esetben a villamosenergiával fűtűnk. De itt is nagyon fontos megnézni azt, hogy rengeteg technológia létezik, levegő alapú fűtés, ami mondjuk nem olyan hatékony, mint mondjuk amelyik testet vagy tárgyat melegő infrafűtés. Itt is már fele annyi a költség és rengeteget tudunk spórolni vele.

Vannak inverteres klímák, ami fűtésre és hűtésre is használható. Mennyire célszerű egy családi házban lecserélni a radiátorokat egy ilyen klíma berendezésre?

Beruházás tekintetében nem biztos, hogy megéri lecserélni. Ha gondolkodik egy korszerűsítésen akkor mivel érdemesebb hűteni vagy hűteni adott esetben. Egyértelműen nyáron is van fűtési költségünk, itt az inverteres klíma megy ezerrel. Hűtésnél sokkal könnyebben megy, de egy fűtésnél sokkal lassabban és nem tud olyan hatékony lenni. Minden esetben le van írva, hogy a kinti -10 fokot nem bírja nem vállalnak érte felelősséget, ha nem tudja felfűteni az ingatlan akár 25-26 fokra.

A jobbfólia mivel a testeket melegíti sokkal hamarabb érzi az adott ember a meleget, sőt a testhője több lesz ezáltal, mint amennyi fok van a lakásban. Látogasson el a honlapunkra https://jobbfolia.hu címen, vagy keressen minket telefonon +36 70 276 7343.

 

Pin It on Pinterest