Infrafűtés Blog

Emelkednek a gázárak! Mi lesz a fűtésszámlával?

2021 nov. 1. | Infrafűtés

Egyre többet hallunk a gáz áremelkedésről a hírekben. Ez több fronton is problémát jelenthet a Magyarországi lakosság számára. Nyilván nem mindegy mennyit költünk rezsire, vagy éppen a közlekedésre. A gáz tőzsdei ára ugyanis a tavalyi mélypont huszonnégyszeresére emelkedett, és most már tartósan a magyar lakossági ár duplája környékén van. Ebben a cikkben nem azt szeretnénk boncolgatni, hogy mi az oka a gázáremelkedésének, de az elemzők szerint egyelőre nem látszik, hogy ez az emelkedő ártendencia megállna. A téli időszak, ha fogyasztásban erős lesz, akkor még magasabb szinteket eredményezhet.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy Ön mit tenne, ha a gázárak 70-80%-kal is megemelkednének? Nem beszélve arról, amit még az elemzők sem tudnak pontosan meghatározni, hogy mi történne akkor, ha a föld gázkészlete kritikus szint alá csökkenne.

A legtöbb lakossági felhasználó erre egyértelmű választ ad, más fűtési megoldást vennék igénybe. Igen, ez lenne az okos döntés.

Ha megvizsgáljuk a sikeres embereknek a szokásait láthatjuk, hogy az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy képesek gyorsan reagálni és előre gondolkodni az aktuális helyzet lehetséges következményeivel.

Mit tenne tehát egy sikeres ember ebben a helyzetben?

Felkészítené otthonát arra az esetre, ha a gázárak az egekbe szöknének, vagy ha szinte hozzáférhetetlenné válna ez az energiaforrás.
A leghatékonyabb alternatív fűtési megoldás az elektromos fűtés, hiszen ez az a mód, ami a legjobb hőérzetet biztosítja a lakásban a legkevesebb energia-befektetéssel.

Sokan még manapság is azt gondolják, hogy az elektromos fűtés csak kiegészítő fűtésként lehet használni, azonban ez csupán egy tévhit Jobbfólia által alkalmazott infrafűtési megoldás esetén, hiszen az infrafólia szakszerűen telepítve a teljes otthonunk önálló fűtéseként is teljesen megállja a helyét. Továbbá fontos szempont, hogy Napelemes rendszerrel is működtethető, így használói nem teszik ki magukat az emelkedő energiaárak által okozott bizonytalanságnak.

Ha Ön is úgy gondolkodik, mint a sikeres emberek nagy többsége, és szeretné informálni magát az infrafűtési opciókról az Ön otthonában, keressen fel minket email-ben vagy telefonon és egyeztessen időpontot infrafűtés szakértőnkkel.

 

Pin It on Pinterest