Infrafűtés Blog

Figyeljünk oda gyerekeinkre is, amikor fűtést választunk

2022 febr. 21. | Infrafűtés

Amikor gyerekekkel élünk együtt, meg kell gondolnunk, hogy milyen dolgokat építünk be a lakásba, hogy megóvjuk a hancúrozók biztonságát. Amikor pedig az egészségük a tét, ott a szülő komolyan latba vet minden megoldást, hogy ne okozzon problémát a legkisebbeknek. Amikor közeleg a téli időszak és lehűl a levegő, el kell gondolkodnunk, mivel fűtsük be a lakást, hogy ne okozzunk bonyodalmat ezzel gyermekünknek.

Amikor még nem futkorászik gyerkőc a lakásban, akkor nekünk, felnőtteknek rengeteg választási lehetőségünk van, hogy hogyan rendezzük be a lakásunkat, milyen bútorokat vegyünk, milyen gépeket szerezzünk be, szóval a variációk végtelenjét felhasználhatjuk. Mihelyst tudjuk, hogy érkezik, a családba egy gyermek, egyből el kell gondolkodnunk azon, hogy olyan bútorokat vegyünk, ami nem balesetveszélyes, az ágynak, szekrénynek, asztalnak ne legyen sarka, amibe bele tudná verni a kezét lábát a pici, a falakat olyan festékkel fessük le, amit ha a gyerkőc megnyal, nem lesz tőle baja, olyan szőnyeget tegyünk a szobába, amit a gyermek nem fog a szájába venni, stb… millió féle probléma jöhet velünk szembe, amin el kell gondolkodnunk.

Figyeljünk oda gyerekeinkre is, amikor fűtést választunk

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell, hogy oldjunk egy gyerkőccel együtt lakva, az a fűtéstechnika. Ha azt szeretnénk, hogy a lurkónk egészséges maradjon, meg kell gondolnunk, milyen fűtést szerelünk be a házunkba, ami az ő szervezetére sem lesz káros. Mivel életünk elég nagy részét töltjük otthon, ezért elég nagy szerepe van ennek a választásnak. No de nézzük, mik a lehetőségeink, ha fűtéstechnikát választunk.

A padlófűtés erőteljes kérdéseket vet fel. Vannak olyan hírek, miszerint a padlóból felszálló meleg a port a levegőbe repíti, így a gyerkőc könnyen felszívhat az átlagosnál több port egy ilyen fűtés mellett. A hagyományos radiátoros fűtéssel hasonló gondok adódhatnak, felkavarja a szobában lévő porszemcséket, ezáltal köhögést, allergiát, asztmát okozva legkisebb lakóinknak.

No de akkor mi a megoldás?

Az infrafűtés végtelenül egyszerű technológiája segíthet, hogy megoldjuk ezt a problémát. A fűtőfilmeket beépíthetjük a padlóba, a mennyezetre, illetve a falakra is. Mivel nem keringet levegőt, miközben a film melegít, ezért nem kavarja fel a szobában lévő port, sőt, javítja a szoba levegőjét. Biztosítja a levegő páratartalmát úgy, hogy nem szárítja ki azt, tehát ha bent tartózkodunk egy olyan helyiségben, ahol infrafűtés van, érezni fogjuk, hogy a levegő páratartalma magas. Mivel magas a páratartalom, magasabbnak érződik a benti hőmérséklet is, tehát nem kell annyira igénybe venni ezt a technológiát, mint egy radiátoros fűtést pl, ezáltal gazdaságos is. Meggátolja, hogy túl magas legyen a páratartalom a helyiségben, ezáltal nem tudnak penészgombák megtelepedni a szoba falain.

Tehát amikor el kell gondolkodnunk azon, milyen fűtést válasszunk a lakásunkba, érdemes mérlegre tenni ezt a technológiát.

Nemhogy nem okoz problémát, de a szervezetre számos jótékony hatása van, így felnőttek és gyermekek egyaránt jól érzik majd magukat az infrafilmmel felfűtött lakásban. Ha szeretnénk gyerkőcünket minden káros hatástól megkímélni, ami előfordulhat egy fűtéstechnológia esetén, akkor kifizetődő az infrafűtés mellett letenni a voksunkat, hiszen nem csak a fűtéstechnológia által tudunk spórolni, de ha a gyermekünk egészséges is marad, az számos más kiadástól is mentesít minket.

Kérje ingyenes fűtéstervünket, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot további információkért.

 

Pin It on Pinterest