Infrafűtés Blog

Fűtéskorszerűsítés ingyen?

2023 jan. 23. | Infrafűtés, Telepítés

FELHÍVÁS LAKOSSÁGI PÁLYÁZÓK RÉSZÉRE

RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatról lakossági pályázók részére

Miért jó ez nekünk? Miért érdemes korszerűsíteni?

Infrafűtés – a jövő technológiája

Hőelosztás infrafűtés és a hagyományos fűtési rendszereknél.

Hagyományos fűtési rendszereknél megfigyelhető, hogy mivel elsősorban a levegőt melegítik fel, a meleg levegő felemelkedik és a helyére hideg levegő áramlik. Ennek következtében egyenetlen lesz a hőeloszlás, a padló szintjén viszonylag alacsony még a hőmérséklet, de a mennyezet magasságában már viszonylag magas, így nehezen alakítható ki gazdaságosan az optimális hőérzet.

A hűvösebb padló vagy falfelület, illetve a folyamatos levegőáramlás tovább ronthatja komfortérzetünket.

Infrafűtés esetén – működési mechanizmusából következően – egyenletes hőeloszlás valósul meg.

Elsősorban a szilárd testeket melegíti fel a levegő helyett és később ezek a testek adják át a hőt hősugárzás formájában – közvetítő közeg nélkül – az adott helyiség levegőjének.

Minden irányból érkező meleg kellemes hőérzetet biztosít.

Az infrafűtés gáz helyett elektromos árammal működik, így a jelenlegi 2023-as energiaárak mellett elmondható, hogy sokkal gazdaságosabb fűtés a gáz alapú fűtésekkel szemben. Amennyiben napelemmel együttesen telepítik a fűtési rendszert akkor akár még 0 Ft-ból is kihozható havonta a fenntartása.

Azt javasoljuk, hogy győződjön meg saját maga az infrafűtés hatásairól és arról, hogy pontosan mit érdemes tudni róla. A Jobbfólia bemutatóteremben kipróbálhatja személyesen akár az infra fűtőfólia működését és ingyenesen készítünk Önnek egy fűtéstervet is.

 

Pin It on Pinterest