Infrafűtés Blog

Hagyományos fűtés vagy elektromos fűtés? Melyik éri meg jobban?

2021 aug. 30. | Infrafűtés

Több szempontot kell itt megvizsgálnunk:

  • Telepítés
  • Üzemeltetési költség
  • Karbantartás

A hagyományos fűtési rendszerek esetén szükség van egy kémény-re és/vagy annak kéménybélésre, továbbá annak hitelesítésére. Egy gázkazán beszerelése gázszerelőt is igényel, melynek a költsége sokszor több száz ezer Ft. A hagyományos fűtés esetén a gázkazánt is meg kell vásárolni.

A gáz ára mindig is több volt mint az elektromos áramé. Ebből adódóan nyilvánvalóan sokkal többe kerül a gáz alapú fűtés üzemeltetési költsége mint az elektromosé.

A karbantartás szempontjából elmondható, hogy időszakosan felül kell vizsgálni a gázkazánt, a csatlakozásokat a gázkazánhoz, a radiátorokat, illetve a kéményt. Ezt évente szükséges a fűtési szezon előtt mindig megcsináltatni.

Az elektromos fűtés esetén a telepítés akár 1 nap alatt is végbe mehet, illetve elrejthető akár a laminált padló alá is, így nem igényel bontási munkálatokat és könnyedén telepíthető.

Az üzemeltetési költség szempontjából az infrafűtési technológia A-s besorolású, így a fűtési szezonban sem fog megnőni az áramszámla különösképpen. Amennyiben pedig napelemmel telepítik az infrafűtést akkor mind a kivitelezési költség, mind pedig az üzemeltetési költség is díjmentes.

Karbantartás szempontjából elmondható, hogy elegendő 10 évente átnézetni az elektromos fűtési rendszereket, így az sem költséget sem pedig energiát nem emészt fel.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, és győződjön meg arról, hogy sokkal kedvezőbb már a telepítés költsége is.

 

Pin It on Pinterest