Infrafűtés Blog

Hogyan működik az infrafűtés?

2021 szept. 27. | Infrafűtés

Nagyon egyszerűen bemutatjuk az egyik legfőbb tulajdonságát az infarfűtés működésének.

A hideg hónapokban a leginkább az a legkellemetlenebb a fűtés tekintetében, hogy ha nem egyenletes a hőeloszlás, illetve, hogy ha nem szabályozható pontosan a hő a helységekben. Ez akkor különösen problémás lehet, hogy ha olyan a ház vagy lakás, ahol fűtünk, amiben a helységek mérete nagyban eltér.

Az infrafűtés testet, tárgyat melegít és nem közvetlenül a levegőt melegíti fel. Ennek köszönhetően a hőérzet sokkal kellemesebb lesz az emberi test számára, illetve egyenletes lesz a hőeloszlás is a helységekben, nem is beszélve arról, hogy nem lesz olyan kellemetlen érzés, hogy a lábunknál hideg van amíg az arcunknak már melege van. Ez talán az egyik legkellemetlenebb érzés. Ez az infarfűtés technológiának köszönhetően nem így van. Mivel az infrasugarak a testet és tárgyat melegítik fel a naphoz hasonlóan, így elkerüljük a kellemetlen érzést. Lényegében ahhoz lehet hasonlítani az infafűtés fűtési hatékonyságát, mint amikor a napfénybe állunk miközben a levegő hideg. Amíg a napnak a sugarai ránk sütnek addig nem fázunk és kellemes a hőérzetünk.

Míg tehát a hagyományos fűtést használók a radiátor melegét használják hőforrásnak – ami azért nem hatékony mivel egy-egy pontból kiindulva a levegőt felmelegítve jut el a hő a lakás különböző pontjaiba – úgy az  teljesen egyenletesen melegíti fel a testeket és a tárgyakat.

Továbbá az infra sugaraknak köszönhetően az emberi szervezetre is jótékony hatással van a fűtés.

Keresse munkatársainkat, és kérje infrafűtés-szakértőink részletes tájékoztatását, valamint ingyenes árajánlatunkat.

 

Pin It on Pinterest