Infrafűtés Blog

Hűvös tavaszi esték a teraszon?

2022 ápr. 7. | Infrafűtés

A tavasz beköszöntével egyre nagyobb az igényünk, hogy a szabadban töltsük szabadidőnket. a napsütéses tavaszi napokon jól eső érzés kirándulni a természetben, vagy akár csak kiülni a teraszra és élvezni a kertünk nyugalmát.

Remek kikapcsolódást jelenthet a barátokkal vagy családdal egy borozgatás vagy finom vacsora, azonban kellemetlen, ha ezt az esti hűvös beköszönte szakítja meg.

Sajnos a magyarországi klímában csak néhány hónap az, amikor késő estig kellemes hőfok van a szabadban, de miért korlátoznánk magunkat az időjárás adta lehetőségekhez mérten.

Megoldást jelenthet a teraszt felfűtése során az infrafűtőfólia.

Miért is ideális megoldás az infrafűtés a teraszra?

Miért is ideális megoldás az infrafűtés a teraszra?

Mint azt korábbi cikkjeinkben már taglaltuk az infrafűtés a szokványos fűtési eljárásoktól eltérően nem a levegőt melegíti fel valamilyen közvetítőn keresztül, hanem a testeket és a tárgyakat, amik aztán továbbítják a hőt. Ez kisebb energiabefektetéssel jobb hőérzetet képes biztosítani. Ez külső terek esetén még inkább érdekes, mivel egy levegőfűtéses technológiával sok elpazarolt hő keletkezne.

Így, hasonlatosan a nap melegítési „technológiájához” az infrafűtés – melyet padlóba, falba, vagy mennyezetbe is lehet rejteni – a teraszon lévő bútorokat és testeket fogja felmelegíteni, ezzel elfelejtheted azt, hogy a barátok vacogva búcsúzkodjanak a party közepén.

Mi lesz a növényeiddel a teraszon, vagy a télikertben?

Mi lesz a növényeiddel a teraszon, vagy a télikertben?

Van egy remek hírünk a számodra, az infrafűtés a növényekre kifejezetten jótékony hatással bír, csak úgy, mint az állatok vagy az emberek szervezetére. Ha egy télikert kialakításában gondolkozol, akkor akkor is érdemes számításba venni az infrafűtést, mivel a növényeid ki fognak virágzani.

Összefoglalva tehát, ha Te is szereted a szabadban töltött társasági elfoglaltságokat, de hűvös estéktől kiráz a hideg, akkor nincs más dolgod, mint felkeresni minket és kérni a díjmentes fűtéstervezésünket!

 

Pin It on Pinterest