Infrafűtés Blog

Infapanel és Infrafólia – Különbségek és hasonlóságok

2022 aug. 1. | Infrafűtés

A nemrégiben történt energiaár emelkedések sok magyar embert gondolkodtattak el, hogy a hagyományos fűtési rendszereket leváltsák alternatív megoldásokkal, hiszen nem mindegy, hogy hétszeres árat kell megfizetnünk, vagy akár – legjobb esetben – ingyenessé tehető a fűtésünk.

Azok számára, akik elkezdtek kutakodni a témában, biztosan feltűnt az infrafűtési technológia, ami a nap melegítéséhez hasonlóan az infra vörös hullámok kibocsájtásának köszönhetően csinál meleget, nem pedig a levegő felmelegítésével. Ez sokkal hatékonyabb fűtést biztosít, mivel a testeket és a tárgyakat melegíti fel, amik szintén képesek tovább sugározni a hőt, így kisebb energia bekfektetéssel jobb hőérzetet vagyunk képesek előidézni.

A hasonlóság az infrapanel és az infrafólia között csupán a fentiekben leírt működési elv.

Na de akkor mik a különbségek?

Egy infrapanel esetében, mivel kisebb felületről beszélünk általában csak kiegészítő fűtésként szokták ajánlani, illetve ezek a panelek külsőleg vannak elhelyezve, így sokszor nem nyújtanak túl esztétikus látványt. Természetesen meg lehet az előnye, hiszen a falra való felhelyezése nem jár semmi mással, mint egy szögeléssel a falba.

Az infra fűtőfólia egy olyan teljesértékű fűtés, amely az egész lakás fűtését megoldja, hiszen nálunk az első lépés a fűtés megtervezése, hogy az elkészült munka a tökéletes hőérzetet biztosítsa.
Az infra fűtőfólia egy infra fűtési rendszer, amelyet a padló alá a fal mögé, vagy a mennyezet felé lehet beépíteni. Beszerelése ugyan szakembert igényel, azonban mivel kopóalkatrész nem található benne, ezért szinte sohasem nem kell szervízelni. Emellett, mivel az egész fűtési rendszer rejtett, így a lakás esztétikai hatását semmi nem rontja el, sőt, a mobilról is vezérelhető hőfokszabályozó, még modern stílust is kölcsönöz.

Ha Ön is azok közé tartozik, akik az alternatív megoldásokat keresik, keressen fel minket bátran és szívesen megválaszoljuk minden kérdését.

 

Pin It on Pinterest