Infrafűtés Blog

Infrafűtés a nyaralóba, vagy akár a kutyaházba

2022 aug. 15. | Infrafűtés

A hidegebb hónapok elérkeztével gondoskodnunk kell arról, hogy a nyaralókban ne történjenek elfagyások, és ezért egy fentartható megoldásra van szükség, valamint szintén érdemes abban is gondolkodni, ha háziállataink nem a lakásban vagy házban laknak, akkor a kutyánk is mindig megfelelő hőmérsékletű helyen tartózkodjon. A bejegyzésben olyan eszközöket, illetve kiegészítőket írunk le, melyek segíthetnek elérni a komfortos hőmérsékletet a nyaralóban, vagy akár a kutyaházban is.

Egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan is fűtjük fel, illetve rendezzük be a kutyaházat. Azért született ez a kis írás, hogy magabiztosabban álljon neki a kutyus kinti menedékéhez!

Sokan azonban még nem használják ezeket az eszközöket és hagyományosabb fűtési megoldásokkal biztosítják a jó időt. Egy infrafóliához általában csatlakoztatva van termosztát is, amivel automatikusan tudjuk szabályozni a szoba hőmérsékletét.

Kutyaház infrafűtés

Biztonságos az ilyen infrafólia a kutyaházban?

Természetesen teljesen biztonságos az ilyen technológia használata egy kutyaházban is. Mivel kisméretű panelekről beszélünk, így nem tud annyi hőt leadni, hogy bármilyen kárt is tegyen az állatban, vagy magában a házban.

Mire figyeljünk, ha már fűtjük a házat?

A kutya szívesen tér vissza egy előre fűtött, temperált kutyaházba, körülbelül 10 fokra. Ha lefekszik oda, nem lesz káros következménye az egészségére nézve. Ráadásul az ízületei sem bánják, sőt, ha infrasugárzással fűtünk is, jótékony élettani hatását kihasználva az állat aktív mozgáskora is meghosszabbodik. A kutyaház fűtésének és hőmérsékletének ésszerű megválasztása a legjobb, amit a hideg télben tehetünk kutyánkért.

Szüksége van kutyánknak ilyen eszközre?

Szerintünk minden kerti kutyának meg kell adni azt a törődést, amit megérdemel. Egy infrapanel használatával biztosak lehetünk benne, hogy az állat nem fog fázni, sőt komfortosan fogja magát érezni. Emellett, szalma, vagy papírcsíkok használata azonban kifejezetten javasolt, mivel gyorsan felszívják a nedvességet és sokkal könnyebben, gyorsabban megszáradnak, ráadásul a cseréjük sem annyira körülményes.

Infrafűtés kutyaházba

Mennyiben különbözik egy alkalmilag használt nyaraló fűtése egy családiháztól vagy lakástól?

Sokban, és alapvetően. Az állandó fűtési megoldásoknál első helyen szerepel a gazdaságosság, hiszen folyamatos fűtésről van szó, ami jelentős költségekkel jár. Egy alkalmi nyaralófűtésnél is fontos lehet a gazdaságosság, de egyéb kényelmi és praktikussági szempontok is előtérbe kerülnek.

Jellemző problémák a nyaralók fűtésével kapcsolatban

  • A legtöbb szezonális fűtési rendszer nem irányítható távolról.
  • A nyári nagy melegen kívül a hidegebb időszakban érkező vendégek vagy tulajdonosok meglepetéssel érzékelik, hogy az ingatlanban dermesztő hideg van. Vonatkozik ez a ház levegőjére és a tárgyakra is.
  • Gyakran szembesülnek a tulajdonosok a fűtési rendszer használatának szezonalitása miatt kialakuló technikai hibákkal.

Az infrafűtőfólia használata rendkívül sok előnnyel jár

  • Távolról is irányítható, így télen állandó hőmérsékletet biztosíthatunk a vízvezetékek védelme érdekében, illetve már az érkezés előtt néhány órával felfűthető az ingatlan. Speciális beállításoknak köszönhetően fagyvédelem is biztosított, túl alacsony hőmérséklet esetén a fűtés automatikus elindulhat.
  • Az infra technológia működési elve miatt elegendő alacsonyabb hőmérsékleten tartani az ingatlant ugyanazon hőérzet kialakítása érdekében.
  • Az infrafűtőfólia telepítése nem jár komolyabb bontási feladatokkal, illetve részlegesen, helyiség-specifikusan is kialakítható. Ez különösen nagy előny mozgatható konténerházak, garázsok, vendégházak esetén.

Ma már számos infrapanellel és infrafűtési megoldással foglalkozó cég van Magyarországon, azonban mi a Jobbfóliánál, több mint 7 éves szakmai tapasztalatunknak köszönhetően minden a témában felmerülő kérdését meg tudjuk válszolni.

Kérdése van?

Hívjon minket!

Úgy gondolja, megéri beépíteni az Infrafólia rendszert? Forduljon hozzánk bizalommal! Vegye fel velünk a kapcsolatot!

+36 70 276 7343
info@jobbfolia.hu

Pin It on Pinterest