Infrafűtés Blog

Infravörös sugárzás = Melegítő fény; a látható vörösnél sötétebb, nagyobb hullámhosszú fényenergia, amely hőt sugároz.

2022 nov. 21. | Infrafűtés, Telepítés

Nevét onnan kapta, hogy az elektromágneses hullámok sorában ez a hullámtartomány a látható fény „alatt” kezdődik. A látható fény legnagyobb hullámhosszal rendelkező tartománya a vörös. E sorban a „vörös alatt” következő hullámokat nevezték el infravörös sugaraknak.

„Az infravörös sugárzás valójában az infra, mint sugárzásként funkcionál teljesen ugyanaz mint a nap melege vagy mint amikor nap melegít minket. Ugyanezt látjuk és találjuk infraszaunákba is. Ez az emberi szervezet számára jótékony hatású, ezalatt van például található a következő sugárzás az a mikrohullámú sugárzás ami már annyira nem javasolt, hogy abba mondjuk éljünk”

Mik ezek a jótékony hatások?

  • Mivel az emberi testtel megegyező hullámhosszon sugároz, így természetes, jó közérzetet eredményez az emberi testnek ez a fűtési technológia.
  • Mivel elsődlegesen nem a levegőt melegíti fel hanem a testeket, és tárgyakat, ezáltal a levegőt nem szárítja ki. Igazoltan antibakteriális.
  • Ennek a technológiának köszönhetően elkerülhető a falak vizesedése, penészesedése.
  • Mivel nem a levegőt melegíti, így nincs szállópor, ezáltal elkerülhető az asztmás vagy más légúti megbetegedések tárháza.

Az infravörös sugárzás tehát az emberi szem számára láthatatlan, de a bőrünk melegként érzékeli. Tulajdonképpen ez kizárólag a napsugárzás meleget adó tartománya. Ezt az érzetet már mindannyian megtapasztalhattuk télen. Képzeljük el az érzést, amikor nagy hidegbe kilépünk, és a Nap sugarai melegítenek minket. Ezért van, hogy a síelő a mínusz fokok ellenére is egy pólóban tud síelni Napsütéses időben.

Vagy gondoljunk arra, hogy hideg, de napsütéses időben egy autóban ülve szinte éget a nap melege. Ekkor érvényesül tisztán a Nap infravörös sugárzása.

JOBBFÓLIA rendszer kialakítása

Azáltal, hogy egy olyan technológiáról van szó, ami szinte az ingatlanon belül bárhova telepíthető, nagyon könnyen és gyorsan tudjuk telepíteni. Beszélhetünk akár padló-, mennyezet, vagy falfűtésről is. Az ezzel a technológiával kialakított rendszer egyszerűen és gyorsan elkészíthető, illetve kifejezetten gazdaságos. Az infrafűtés további előnye, hogy bármilyen burkolattal használható.

Telepíthető akár a falba, az álmennyezet fölé vagy a padlózatba. Mindegy, hogy parketta, szőnyeg, járólap vagy kőburkolat fedi a padlót, ez a fűtés akkor is a maximumot fogja nyújtani.

Míg bármelyik másik fűtési technológia kialakítása rendkívül időigényes lehet, és akár hetekig is eltarthat a radiátorok, vagy a fűtési csövek kialakítása miatt, addig a JOBBFÓLIA telepítése 1-2 nap alatt megoldható egy 100 m2-es ingatlan esetén.

A beruházási költség ezáltal alacsonyabb, hiszen nem kell a szakembereket hetekig fizetni.

Bármilyen további kérdése van, keressen minket bizalommal.

 

Pin It on Pinterest