Infrafűtés Blog

Ingyenes fűtés, létezik?

2021 okt. 25. | Infrafűtés

Korábbi cikkünkben beszéltünk arról, hogy 2021. 10. 18-án kiírásra került a „NAPELEMES RENDSZEREK TÁMOGATÁSA” pályázat, amely vissza nem térítendő támogatást nyújt magyar családok számára Napelemek telepítésére és napelemes rendszerek elektrifikálására napelemes rendszerekkel kombinálva.

Ez a pályázat lehetőséget nyújt a fűtési rendszerek korszerűsítésére azonban nem mindenkinek.

Vegyünk egy példát, ha egy család egy hosszútávra bérelt ingatlant szeretne koszerűsíteni, sajnos nem áll módjában élni ennek a pályázatnak a lehetőségével, hiszen a kiírás szerint tulajdonrésszel kell rendelkeznie a felújítani kívánt ingatlanban. Vagy ha a házra már fel van szerelve napelem, abban az esetben ennek felújítására illetve bővítésére nincsen lehetőség a pályázat keretén belül.

Ha egy 3 fős család havi keresete meghaladja az 1,2M forintot sajnos szintén kiesik a pályázók köréből. Illetve kizáró ok lehet még a 60 napot meghaladó köztartozás.

Amennyiben ezek egyike sem áll fent önnél, és érdeklődik a pályázat iránt érdemes jobban utánajárnia, mivel remek lehetőséget biztosít arra, hogy rezsimentes lakást hozzunk létre. A pályázat elsődleges célja Napelemrendszerekkel felszerelni az otthonokat, amire 2021. november 15-től adhatják le pályázataikat a jelentkezők.

Két alkategória közül lehet választani egyet:
(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítése; VAGY
(2) Napelemes rendszer telepítése, nyílászárók cseréje, tárolókapacitás létesítése és fűtési, valamint használati melegvíz előállító rendszerek elektrifikálása.

Tehát például, ha Ön szeretné a 2. verziót választani, és nem csak napelemet felszerelni otthonába, akkor lehetősége nyílik a nyílászárók korszerűsítésére is. Valamint vízzel működő fűtési rendszerek elekromossá tételére.

Érdemes végig gondolni azonban, hogy az ilyen vízzel működő fűtési rendszerek bonyolult mechanikai összetétellel oldják meg a lakásunk fűtését, amely igen költséges is lehet a későbbiekben, ugyanis rendszeres karbantartást igényel, és a szakemberek Magyarországon egyre drágábban dolgoznak.

Ezzel szemben az Infrafűtő fólia egy egyszerű, mégis jövőszerű technológiát alkalmazva hozza el az otthon melegét. És a MELEG GARANCIÁnak köszönhetően Önnek nem kell foglalkoznia karbantartási költségekkel.

Ráadásul elmondható, hogy hatékonyabb mint bármilyen másik fűtési technológia, ugyanis az infra sugárnak köszönhetően, nem a levegőt melegíti fel, azaz nem úgy működik mint egy hősugárzó (radiátor, vagy bármelyik hőleadó eszköz), hanem a testeket és tárgyakat tölt fel energiával, és azok adják le a hőt a helységnek.

A legköltséghatékonyabb megoldás pedig az, hogyha az Infrafűtő fóliát napelemmel egészítjük, ki mivel így a jövőben teljesen rezsimentes otthont teremthetünk meg.

Kérdése van az általunk javasolt konstrukcióval kapcsolatban?
Keresse a Jobbfólia munkatársait telefonon vagy emailen!

 

Pin It on Pinterest