Infrafűtés Blog

Intelligens fűtőfólia

2022 ápr. 20. | Infrafűtés

Ma már szinte minden távvezérléssel működik, miért pont a fűtésünket ne lehetne így használni?

Igen kellemetlen tud lenni, amikor egy hosszú nap után hazaérünk, levesszük a kabátunkat, és arra eszméltünk, hogy hideg van a lakásban. Eddig ezt valószínűleg úgy oldottuk meg, hogy rögtön bekapcsoltuk a fűtést vagy raktunk tüzet a kályhába vagy kandallóba és megvártuk, hogy felmelegedjen a lakás. Ez hol kevesebb, hol több időbe tellett. De ez alatt az idő alatt a bőrünkön továbbra is éreztük a sok esetben kínzó, olykor pedig csak kellemetlen hideget.

SPÓROLJUNK PÉNZT

Egy másik dolog a takarékosság. Sokat gondolkodhatunk azon, hogy hogyan és mivel tudunk takarékoskodni. Az a megoldás, hogy a fűtést bekapcsolom és az egész lakás melegszik, garantáltan nem egy energiatakarékos megoldás. No de akkor mit lehet tenni? Milyen lenne, ha helységenként beállíthatnánk napszakra lebontva, hogy melyik helységben mennyire legyen meleg? Így energiát és pénzt spórolnánk azzal, ha távvezérlésűvé alakítanánk a rendszert.

Intelligens fűtőfólia okosfűtés

Sokminden működik ma már ilyen módon. A hűtőnk tud ételt és hozzávalókat rendelni a boltból, ha beállítjuk. A lakás sötétítése és világítása már hangvezérléssel is történhet. Van távtöltés, hangalapú zenevezérlés, miért pont a lakás fűtésének irányítása maradna ki a lehetőségek közül?

TÁVIRÁNYÍTÁSÚ FŰTÉS

Ma már léteznek olyan termosztátok, amiket ha elektromos hálózatra kötünk, kommunikálnak a fűtőtestekkel, illetve az okostelefonokkal is. Nekünk csak ki kell választani egy megfelelőt, amit utána bekötünk a rendszerbe és már be is állíthatjuk a rendszeren belül, hogy melyik helyiségben mikor milyen legyen a hőmérséklet. Ez igencsak megkönnyítheti a helyzetünket.

Intelligens fűtőfólia okosfűtés
Persze ilyen esetekben a programok használata utánajárást és egy kis tanulást igényel, viszont hosszú távon nagyon megéri, és csak egyszer kell ezeket megtanulni. Utána évekig élvezhetjük az általuk kínált előnyöket, ami az egyszerű vezérlésben és a hatékonyságban nyilvánul meg.
Okosfűtés vezérlés

Ki ne örülne annak, ha egy hűvösebb nap után egy meleg lakásba térne haza? Ki ne örülne annak, ha pénzt spórolna azzal, hogy a munkahelyén állítja be a telefonján, mikor mennyire legyen meleg a lakás és hol? Ki ne örülne annak, ha a fűtést nem kellene folyton állítgatni? Egy szó, mint száz, ez a megoldás praktikus, hatékony és könnyen kezelhető.

Ha tanácsra vagy információra van szüksége, keressen minket bizalommal!

 

Pin It on Pinterest