Infrafűtés Blog

Kérdések és válaszok az infra fóliáról

2022 aug. 8. | Infrafűtés

Hogyan „működik” az infra fűtés? Hol lehet, hol érdemes használni? Miért környezetbarát az infra fűtés? Hogyan kell beüzemelni egy infra melegítőt? És milyen karbantartást igényel? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az alábbi írásban.

Hogy működik az infrafólia?

A direkt hősugárzásának köszönhetően az átlagos szobahőmérséklettől 2-3 fokkal kevesebb levegőhőmérséklet mellett is kellemes hőérzetet biztosít. Tehát kisebb költséggel fűtünk, hiszen a helyiségek hőmérsékletének 1°C-os csökkentésével, 5-6 % energia-megtakarítás érhető el.

Hol használhatjuk az infrafűtéseket?

Szinte ez az egyetlen villamos fűtési mód, amit bárhol lehet alkalmazni. Ez a fűtés kialakítható családi házakban, lakó és társas házakban, nyaralókban, garázsokban, orvosi rendelőkben, üzletekben, kiszolgáló helyiségekben, sport intézményekben, polgármesteri hivatalokban, műhelyekben, csarnokokban. Helyigénye gyakorlatilag nincs, mivel beépíthető a padló alá, a mennyezet felé vagy akár a falba is!

Érintés védelmi szempontból vizes helyiségekben is használható (pl. fürdőszoba, uszoda, mosókonyha stb.)

Amennyiben az infrafűtést fő fűtésnek szánjuk ekkor használhatjuk ki igazán az infrafűtés előnyeit más fűtési rendszerekkel szemben, ugyanakkor ez precíz tervezést és kivitelezést igényel. Folyamatos kellemes hőfok a helyiségekben, tiszta pormentes fűtés, nincs évente karbantartási és egyéb plusz költség. Az infrafóliával fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, nincs sem por, sem zaj! Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!

Infrafűtés előnyei, hátrányai, pozitív élettani hatásai

Infrafűtés előnyei és hátrányai folyamatosan előkerülő témák beszélgetéseink során. Az infra megtisztítja a kötőszöveteket és megszabadítja a szervezetet a savas salakanyagoktól, ezáltal megszűnnek, de legalábbis jelentősen csökkenek a fájdalmak és reumás jellegű panaszok. A melegítés serkenti a vérkeringést, a nehézfémek és a méreganyagok a verejték- és faggyúmirigyeken keresztül távoznak a szövetekből. Így az infra fűtés fokozza a zsírégetést, tisztítja a bőrünket, erősíti a teljes keringési rendszert, normalizálja a vérnyomást, csökkenti a reumatikus fájdalmakat, az izomlázat, erősíti az immunrendszert, stresszt, fáradságot megszünteti.

Az infravörös sugaraknak tehát nincs semmilyen negatív hatása az emberi szervezetre, az állatokra vagy a növényekre.

Bízunk benne, hogy kapott egy átfogó képet a cikk elolvasása után az infra fűtőfólia működéséről és hatásairól. Anennyiben még lennének kérdései keressen minket elérhetőségeink egyikén.

 

Pin It on Pinterest