Infrafűtés Blog

Még igénybe vehető a napelem támogatás legalább egy gyermeket nevelő családok számára

2022 szept. 5. | Infrafűtés

Az utóbbi hetekben sokszor írtunk blogunkban az energiaárak okozta nehézségek megoldási lehetőségeire, azonba mostanában nem említettük, hogy még mindig elérhető az az Európai uniós pályázati lehetőség, amely a legalább egy gyermeket nevelő családok számára napelem telepítésre ad támogatást.

Igaz, jelenleg, ha csak önmagában átállnának a családok az elektromos fűtésre már százezreket spórolhatnának egy-egy fűtési szezonban, azonban, ha napelemmel párosítjuk az elektromos fűtést, akkor kvázi ingyen energiához juthatunk.

Természetesen támogatás nélkül jelentős befektetés lehet egy teljes napelempark kialakítása a családi otthonba, de a támogatást igénybe véve sokkal kevesebb tőke elegendő lehet a korszerű és megújuló energiaforrások bevezetésére.

Amit az otthon felújítási támogatásról tudni kell

A támogatás rövid leírása

2021.január 1-től elérhető az otthon felújítási támogatás, ami igényelhető napelem rendszer telepítésére is.

Miért kedvező a pályázat?

Most a napelemrendszer anyagköltségének és munkadíjának 50%-át az állam fizeti Ön helyett – a támogatás összege akár 3 millió forint is lehet!

Kik pályázhatnak?

Házaspárok, élettársak, de egyedülállók és elváltak is igényelhetik, ha gyermeket nevelnek.

Szaldó elszámolás

Az elszámolás kWh alapú: amennyi kWh többletet termel napelemrendszere a napos órákban, pontosan annak megfelelő többletkifizetésre válik jogosulttá!

A Jobbfólia megalakulása óta javasolja az infra fűtőfólia párosítását napelem rendszerrel, éppen ezért a legjobb szakemberek a partnereink, akik napelemeket gyorsan és szakszerűen telepítik családi házakra.

Amennyiben napelemrendszer kialakításában gondolkodik érdemes számba vennie az elektromos fűtés kialakítását is.

Elektromos fűtés és infra fűtőfólia

Elektromos fűtésből is több fajta létezik, és nem mindegy, hogy melyiket választjuk.
Az elektromos fűtések egyik fajtája az elektromos radiátorok. Ezek működése hasonlóan a gázfűtéssel működtetett radiátorokhoz, azaz az elektromos áram felmelegíti a radiátortestet, amely a levegőn keresztül éri el a szoba vagy helyiség felmelegedését.

Elektromos hősugárzók

Az elektromos hősugárzók egy elektromosság által felhevített “pálcát” tartalmaz, valamint egy ventillátort, amely hőt áramoltat ki, ezzel elérve a helyiség hőmérsékletének emelkedését. A mindennapi fogyasztók számára kereskedelmi forgalomban lévő hősugárzók nagy energia igénnyel rendelkeznek, és sajnos ezzel párhuzamban, csupán kis területet tudnak felmelegíteni.

Infra fűtőfólia

Az infrafűtés a leghatékonyabb elektromosság által működtetett fűtési technológia. Ez annak köszönhető, hogy a lehető legkevesebb energiaveszteséggel jár az üzemeltetése, mivel az infra fűtés nem a levegőt melegíti fel, hanem a tárgyakat és a testeket, amelyek tovább adják a hőt további testeknek, és ezzel a teljes helyiséget kevesebb energiabefektetéssel melegíthetjük fel.

Előnye továbbá, hogy a “meleg felfelé száll” elve ezesetben nem érvényes, így padló és falfűtésen túl, akár menyezetfűtésként is alkalmazható.

Reméljük segítettünk a cikkünkkel és biztosíthatjuk Önt, hogy amennyiben szeretne további információt kapni az infrafűtés működéséről, hatékonyságáról, vagy telepítéséről, akkor állunk rendelkezésére telefonon vagy emailben.

Keressen minket bizalommal!

 

Pin It on Pinterest