Infrafűtés Blog

Mennyit fogyaszt a Jobbfólia infrafűtés?

2022 márc. 15. | Nem kategorizált

Amikor egy lakásfelújítás vagy házépítés időszaka köszönt be hozzánk, komolyan el szoktunk gondolkodni azon, hogy milyen rendszereket építsük vagy építtessünk be a lakóhelyünkbe. Szeretünk utánnanézni, utánna járni dolgoknak, hogy ilyen esetekben a legideálisabb döntéseket hozzuk.

Az Infrafűtés olyan lehetőség, ami elég költséghatékony lehet, ha pedig okosan használjuk, többet spórolhatunk vele, mint gondolnánk. No de mit is várhatunk pontosan az infrafűtéstől, ha költségekről van szó?

Először is a pontos számításhoz egy energetikusra van szükségünk, aki kiszámolja a konkrét költségeinket, ha megadjuk neki a pontos adatokat. Viszont energetikus nélkül is jól boldogulunk, ha megelégszünk a becslésekkel.

Két dolog határozza meg, hogy a lakóterünkben mennyi lesz a fogyasztása a telepített infra rendszernek. Az egyik a rendszer teljesítménye, a másik pedig az épületünk hőszigeteltsége. A teljesítmény mutatja meg, hogy mennyi idő alatt tud befűteni a rendszer egy lakóteret, a hőszigetelés pedig meghatározza, hogy a létrejövő meleget mennyire tudjuk megtartani az épületen belül. Ha nincs jól megoldva a hőszigetelés, mint pl. egy régi típusú vályogháznál, vagy egy régi panellakás esetében, akkor a meleg gyorsabban kimegy a lakótérből, ha viszont gondosan van megtervezve, pl egy passzív- vagy aktívháznál, akkor a hőveszteség nagyon minimális lesz és gazdaságosan fűthetjük be a teret.

Mennyit fogyaszt a Jobbfólia Infrafűtés

Ha egy régi típusú fűtést cseréltünk le, akkor ne lepődjünk meg, hogy a villanyszámlánk annyival fog emelkedni, amennyivel a korábbi fűtésünk számlája csökken. Ha pl. gázzal fűtöttünk eddig, mostantól a gázszámlánk egy bizonyos százalékkal igencsak kevesebb lesz, viszont a villanyszámlánk – amit az infra használ – nagyjából ugyanilyen százalékban meg fog nőni. Ezt viszont tovább tudjuk csökkenteni, ha felújítjuk a szigetelésünket, vagy ha bevetünk egy megújuló energiaforrást az infrarendszerünkön felül.

Ha emellett a rendszer mellett határozzuk el magunkat, az elkövetkező 16 évben biztosan nem kell lecserélnünk azt. Az infrafűtéssel együtt a nap melegét hozhatjuk lakásunkba, ami nagy kincs. Ha Ön egy ilyen rendszerben gondolkozik, vagy tájékozódni szeretne a technológiával kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

 

Pin It on Pinterest