Infrafűtés Blog

Mi a különbség az infrafűtés és a többi hagyományos fűtési rendszer között?

2022 márc. 28. | Infrafűtés

Mi a különbség az infrafűtés és a többi hagyományos fűtési rendszer között?

A legegyszerűbb módja, hogy ezt érthető módon át tudjam adni mindenki számára, alapvetően az, hogy az infrafűtés egy sugárzó fűtés, ezt lehet, hogy már ön is többször hallotta.

A sugárzó fűtésről fogok beszélni, mert alapvetően ez fogja megmutatni a legnagyobb különbséget az összes többi fűtéshez képest. Maga a sugárzó fűtés az aszerint adja le gyakorlatilag a hőt bármilyen zárt térben, hogy el kell képzelni, hogy maga a hőátalakításhoz ő a testeket, tárgyakat melegíti.

Ez azt jelenti, hogy amikor bekapcsolunk egy ilyen eszközt, függetlenül attól, hogy mi a forrása – a mi esetünkben ez az elektromos áram, de bármilyen más forrásról is beszélhetnénk – ő azt használja ki, hogy ezzel nem közvetlenül a levegőt melegíti föl, mint akár egy gázfűtés, egy hőszivattyú vagy éppen egy klímás rendszer, hanem arra adja le a sugárzást, amit föl fog venni a testek és a tárgyak, elsőként maga a falazat, ennek köszönhetően ki fog alakítani egy úgynevezett hőzsebet.

Ez annyit jelent, hogy a falak hőmérséklete magasabb, mint a benne található légtömegnek a hőmérséklete, így már ezzel egy zárt tért alakít ki.

Emellett a testeket és tárgyakat melegíti, mind a testek, mint emberi testek vagy akár állatok, felveszik magát a hőt és ezt egymásnak is átadják, tehát itt is érvényesül maga a hőleadás, illetve a tárgyak esetében is, azaz a bútoraink, az összes használati tárgyunk fölmelegszik és ezek is a saját értékükben adnak le a hőből.

Mindezt hozzáadva maga a fűtőfelületünk hőleadásával egy nagyon arányos és hatalmas hasznosulással lévő hőleadással tudhatjuk be, pontos számokat a mai napig nem tudunk meghatározni, mindössze százalékos adataink vannak alapvetően, de bármelyik fűtéshez képest hasonlóságban hacsak annyit megemlítek, hogy a mi fóliánk, amit lemértünk, nagyjából 8 perc alatt képes elérni a saját üzemi hőmérsékletét és 20 perc, akár fél óra alatt be tud fűteni egy helyiséget, akkor szerintem mindent elmondtam.

Ha további kérdése van, vagy szeretné ha elkészítenénk egyedi fűtéstervét díjmentesen töltse ki űrlapunkat az alábbi linken.

https://jobbfolia.hu/dijmentes-futesterv/

 

Pin It on Pinterest