Infrafűtés Blog

Miért fontos a megfelelő rétegrend alkalmazása?

2023 ápr. 17. | Infrafűtés, Telepítés

Az infrafűtést tekintve az általános rétegrendről elég nehéz beszélni. Ugyanis ha egy felújításról beszélünk, akkor sok esetben nincs lehetőség arra, hogy akár 8-10 cm-es magasságba vagy mélységbe is lemenjünk, adott esetben a padlózatnál.

Ebben az esetben azt szoktuk javasolni, hogy a fűtésre a mi termékünk, az Infra fűtőfólia 1 cm vastagságú, amire fűtésnél adott esetben egyből rámehet egy laminált padló.

Azonban, ha szeretnénk hideg burkolatot rátenni az Infra fűtőfóliára, akkor nagyon nagyon fontos észben tartanunk, hogy ha burkolati elemet később cserélni szeretné, akkor értelemszerűen egy járólapot csak fölvésni lehet és az alatta lévő réteg valamelyest azonnal sérülni fog. Így, ha a fűtő rendszerünk közvetlen a padlózat alatt helyezkedik el, mint mondjuk sok esetben fűtőkábel vagy infra fűtőfólia, akkor ebben az esetben sajnos nem csak járólapot, hanem fűtőtestet is kell cserélni a későbbiekben.

Ezért minden esetben azt javasoljuk ügyfeleinknek, hogy érdemes ilyenkor egy 4-5 cm vagy betont vagy egy úgynevezett Rigidur szárazlapot ráépíteni. Erre már mehet a burkolati elem, ami által, ha cserélni akarják 5-10 éven belül a járólapot, akkor nem fog sérülni az Infra fűtőfólia.

 

Pin It on Pinterest