Infrafűtés Blog

Olcsó fűtés – A mai magyarországi helyzetben hogyan?

2022 júl. 27. | Infrafűtés

Miképpen fog változni a legtöbb család áram és földgázszámlája augusztus elseje után, és bár vannak kivételek és kérdéses részletek, nagy vonalakban már most meg lehet mondani, hogy a korábbi fogyasztásunk alapján mekkora rezsiszámlára várhatunk.

A legfontosabb új, lakossági piaci árakat: a földgáz esetében a fogyasztási limit feletti új ár hétszerese az eddigi rezsicsökkentett árnak, míg a villany esetében „csak” duplázódásról beszélhetünk. Ha a korábbi fogyasztásunkat tartjuk fenn egyéb kedvezmények nélkül, akkor az alábbi táblázatban könnyen általános képet kaphatunk a rezsidíjak augusztus elseje után várható változásáról.

Villanyszámla aug. 1-től

Villanyszámla augusztus 1.-től

Gázszámla aug. 1-től

Gázszámla augusztus 1.-től
  • 210 kWh/hó, éves szinten 2523 kWh energiafogyasztásig
  • 144 köbméter/hó, éves szinten 1729 köbméter gázfogyasztásig

Az áram esetén az, aki 2523 KWh-nál többet fogyaszt évente, annak tíz-tizenháromszoros tehernövekedés néz ki a jelenlegi elképesztően magas áramárak alapján!

A napelem az egyik legismertebb ingyenes napenergia hasznosító berendezés. Napelemes számológépek már több évtizede vannak használatban és a fogyasztók hétköznapi részévé váltak. A napelem nagyobb elterjedése és szélesebb felhasználása sokáig nem volt lehetséges, mert a teljesítményük és áruk ezt nem tette lehetővé. Mára viszont már elérhető közelségbe került egy család számára is az, hogy napelem segítségével jusson ingyenes energiához. Az ingyenes energia segítségével, ingyen áram előállítása lehetséges.

Napelem fűtés

Tehát mindenképpen érdemes elgondolkodni az elektromos fűtésre való áttétesre, mivel a gázárak biztos, hogy nem lesznek olcsóbbak és a villamosenergia pedig akár napelemmel is megoldható, de ha a pénztárcába jelenleg csak a fűtés elektromosságra való korszerűsítése fér bele, akkor is néhány hónap alatt visszajöhet a beruházás teljes költsége, a napelemet pedig később is telepítheti.

Bármilyen kérdése felmerült, a honlapunkon mindent megtalál https://jobbfolia.hu/ és keressen minket bizalommal bármikor!

 

Pin It on Pinterest