Infrafűtés Blog

Tények és tévhitek a infrafűtőfóliával kapcsolatban

2022 ápr. 11. | Infrafűtés

Szeretnénk néhány tévhitet eloszlatni az infrafűtéssel kapcsolatban.

1. Az infrafűtés csak kiegészítő fűtésként használható.

Valójában olyan, hogy kiegészítő fűtés nem létezik. Abban az esetben, amikor egy fűtés nincsen megfelelően megtervezve, akkor a fűtés kapacitása nem elegendő a lakás vagy szoba felfűtéséhez, ebben az esetben szükséges lehet kiegészíteni az eredeti fűtést. Ezzel ellentétben a Jobbfóliánál egy előzetes mindenre kiterjedő fűtéstervet készítünk, mindezt díjmentesen, így biztosítjuk, hogy a teljes lakásban megfelelő hőmérsékletet biztosítson az infrafűtés.

Infrafűtés tények és tévhitek

2. A fűtés kivitelezése akár hónapokat is igénybe vehet.

Habár az infrafűtést – az infra panellel ellentétben – álmennyezet, vagy padlóburkolat alá kell telepíteni, a kivitelezés nem vesz igénybe 1-2 napnál többet. Javasoljuk, hogy az infrafűtés telepítését felújítási munkálatok során vegyék igénybe, mivel a technológia kivitelezése azt igényli, hogy burkolat alá legyen helyezve.

Infrafűtés tévhitek

3. Az elektromos fűtés drága.

Sok fajta elektromos fűtés létezik. Villamos elektromossággal működik például a hősugárzó, vagy az elektromos radiátor is, amelyek mindegyike a levegőt melegíti fel, és ez jelentős hőveszteséggel jár az infrafűtéshez képest. Az infrafűtés technológiája úgy van kidolgozva – hasonlóan a nap melegéhez – hogy infrasugárzást bocsájt ki, amely felmelegíti a testeket és tárgyakat, és azok tovább sugározzák a hőt, így sokkal kevesebb energiával sokkal jobb hőérzetet kapunk. Több ügyfelünk visszajelzése alapján egy 100nm-es ingatlan infrafűtéssel felfűtésének költsége nem haladta meg a 20.000Ft-ot a téli hónapokban.

Természetesen sok kérdés merülhet még fel az infrafűtéssel kapcsolatban, amit szívesen megválaszolunk. Keresse fel infrafűtés szakértőnket bizalommal, aki széleskörű tájékoztatást tud nyújtani Önnek.

Pin It on Pinterest