Infrafűtés Blog

Tévhitek az infrafűtéssel kapcsolatban

2021 szept. 15. | Infrafűtés

Az innovatív fejlesztésekkel és új dolgokkal kapcsolatban általános probléma, hogy elterjednek tévhitek és olyan információk, melyek elijeszthetik az embert a legújabb technológiák bevezetésétől.

Megosztunk most Önnel pár tévhitet az infrafűtési rendszerekkel kapcsolatban, melyek abszolút nem igazak azonban terjednek az interneten.

  1. Nagyon drága villanyszámla
    Ez egy tipikus hamis adat az infrafűtéssel kapcsolatban. Az infrafűtési technológia áramot használ és valóban a fűtési szezonban több lehet a villanyszámla mint a nyári hónapokban azonban a fűtőfóliák ellenállása rendkívül alacsony, ennél fogva nem lesz különösebb képen magasabb a villanyszámla mintha gázzal fűtene az adott lakás tulajdonosa. Sőt a pénz tekintetében sokkal jobban jön ki. Egy konkrét példát véve az összes áramfogyasztásukkal együtt a téli hideg hónapokban egy 96 m2-es családi ház tulajdonosa 25.000 Ft-os villanyszámlát fizet havonta.
  2. Csak kiegészítő fűtés
    Az infarfűtési technológiának köszönhetően sokkal jobb hatékonysággal működik, mint a hagyományos kazán alapú fűtések. A hőmérséklet sokkal pontosabban szabályozható és egyenletesebb meleget biztosít a hagyományos fűtésekkel szemben. Továbbá sokkal precízebben lehet szabályozni a hőt a helységekben. Az infrafűtés, nem a levegeőt kezdi el felmelegíteni, hanem a helységben lévő tárgyakat és testeket, ennél fogva sokkal inkább tapasztalható a hőérzet és nem csak a radiátor közelében lesz meleg.
  3. Az egészségre káros az elektromos kisugárzás
    A helyzet az, hogy pont, hogy ellenkezőleg van. Az infrasugarak az egyik legegészségesebb hatásokkal bír az emberi szervezetre. Az infarsugarakkal való terápiát nagyon sok helyen használják terápia céljából Az infrasugarak a szervezetbe jutva feloldják a salakanyagokat és a nehézfémeket, melyek aztán elhagyják a szervezetet. Tehát elmondható, hogy rendkívül pozitív hatással van az emberi szervezetre. És ez nem elhanyagolható, különösen a téli hónapokban amikor legyengülhet az emberi szervezet ellenálló képessége.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését vagy további kérdései vannak, akkor keressen fel bennünket bármelyik elérhetőségünkön.

 

Pin It on Pinterest