Infrafűtés Blog

Van értelme fával fűteni?

2022 dec. 12. | Infrafűtés

Mondhatni, hogy kaotikus a helyzet sokan találgatnak, hogy milyen megoldás lehet. Pl szóba került sokaknál a tűzifa lehetősége. Ezzel kapcsolatban érdemes pár dolgot fontolóra venni. Az első az, hogy ha valaki most akar tűzifához jutni, már nem biztos, hogy száraz fához tud jutni, ami nehezíti a téli fűtést vele. Elképesztően kicsi lesz a fűtőértéke. Nem elhanyagolható az a tény, hogy annak idején amikor én is családi házban laktam, mondjuk volt ilyen 8000- 10000 Ft köbméter egy erdei méter fa. Ma már 50000-70000 Ft-ról beszélnek. Ami hozzá kell tenni, hogy ha most például egy normál átlagos családi házat nézünk, ahol mondjuk, 10 köbméter fa elmegyek fűtési szezonban az 500000- 700000 Ft az elképesztő költség tud lenni. Szóval nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb megoldás a tűzifa lesz.

Minden háztartásban a leges legfontosabb, spórolás szempontjából a szigetelés. Ha ez nincs rendben, akkor igazából fűthetünk mi bármivel, nem lesz túlságosan költséghatékony.
Nagyon sok családnál azért lépik túl a határértéket, mert mondjuk nincs szigetelés az ingatlanán, ilyenkor sajnos az utcát fűtjük. Ha mondjuk, van rá lehetőségünk és van működő fűtésünk, akkor elsősorban a szigetelést hozzuk rendbe. Vannak olyan elektromos fűtések, pl. az infra alapú fűtések, ami sokkal hatékonyabb, mert ez testet, tárgyat melegít, de ha nincs jó szigetelés, akkor szökni fog a meleg. Tehát az egyik legfontosabb a nyílászárók és hőszigetelés. ezzel tudjuk leginkább csökkenteni a rezsinket. Az infrafűtés elektromos alapú fűtés, ezáltal megújuló energiával megtámogatható, akkor olyan hatékony tud lenni, hogy mondjuk 0 Ft-ra, vagy éves karbantartási költségre redukálódik a költségünk, ami kb. pár ezer, vagy pár tízezer forint. Ha éves szinten a fűtés és villany számlánk 8-10e Ft, az nagyon megkönnyítheti az életünk. Pont ezért az infrafűtést tudom mindenkinek javasolni. Persze nem mindegy, hogy milyen infrafűtés, mert ott is vannak olyanok, mint például falra szerelhető és hősugárzó alapon működik, ez is infra technológia, de nehezen jut el. A legjobb szerintem a fűtófóliák, amit teljes felületen le lehet fedni az ingatlanon belül, ez komfortossá tudja tenni a lakásunk hőmérsékletét. Napelemmel megtámogatva, ez egy csodálatos technológia.

Bővebb információ: https://jobbfolia.hu/

Kérje segítségünket telefonon (+36 70 276 7343) vagy töltse ki a díjmentes fűtéstervezőt!

 

Pin It on Pinterest